Jabłkowa Fantazja
Przepis :
Ciasto:
📌 3 jajka
📌 1 szkl cukru
📌 1 szkl. mleka
📌 0, 5 szkl oleju rzepakowego
📌 2 szkl mąki
📌 1 łyżeczka sody
📌 2 łyżeczki cynamonu
📌 2 łyżeczki kakao
📌 4 łyżki jabłek porażonych lub 4 łyżki dżemu jabłkowego
Galaretka
📌 3 galaretki agrestowe rozpuszczamy w 📌 4 szkl gorącej wody i chłodzimy.
Do tężejącej galaretki dodajemy 📌 ok. 300 g jabłek pokrojonych w kostkę .
Krem :
📌 250 ml śmietany 30%
📌 250 g serka mascarpone
📌 2 łyżki cukru pudru
i wykładamy go na galaretkę.
Przed podaniem posypujemy pokruszonymi bezikami.
Smacznego 😍
Komentarze
Prześlij komentarz