Jabłkowa Fantazja


 Przepis :

Ciasto:

📌 3 jajka

📌 1 szkl cukru

📌 1 szkl. mleka

📌 0, 5 szkl oleju rzepakowego

📌 2 szkl mąki

📌 1 łyżeczka sody

📌 2 łyżeczki cynamonu

📌 2 łyżeczki kakao

📌 4 łyżki jabłek porażonych lub 4 łyżki dżemu jabłkowego


Galaretka

📌 3 galaretki agrestowe rozpuszczamy w 📌 4 szkl gorącej wody i chłodzimy.

Do tężejącej galaretki dodajemy 📌 ok. 300 g jabłek pokrojonych w kostkę .


Krem :

📌 250 ml śmietany 30%

📌 250 g serka mascarpone

📌 2 łyżki cukru pudru

i wykładamy go na galaretkę. 

Przed podaniem posypujemy pokruszonymi bezikami.


Smacznego 😍



Komentarze

instagram @torty_moja_pasja

Copyright © Torty Moja Pasja