Serniko-brownie z malinami



BROWNIE: 

➡ 200 g masła lub oleju kokosowego 

➡ 200 g gorzkiej czekolady 

➡ 3 jajka 

➡ 180 g cukru / erytrytolu 

➡ 100 g mąki pszennej lub gryczanej 

➡ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 

➡ szczypta soli 


MASA SEROWA 

➡ 500 g twarogu sernikowego ( z wiaderka) 

➡ 100 g cukru 

➡ 2 łyżki mąki ziemniaczanej 

➡ 2 jajka 

➡ 100 ml śmietanki 30% lub 36%

➡ 250 g malin 


WYKONANIE:


Do rondelka włożyć pokrojone masło razem z polamaną na kostki czekoladą i na małym ogniu roztopic co chwilę mieszając .

Odstawić z ognia.


W misce zmiksować jajka z cukrem.  Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować, dodać mąkę z proszkiem,  sól  i zmiksować na jednolite ciasto. .


Ser, erytrytol, mąkę ziemniaczaną i jajka zmiksować do połączenia się składników,  następnie dodać śmietanę i miksowania jeszcze przez 2 minuty. .


Foremkę ok 20 x 30 wyłożyć papierem do pieczenia. 

Na dno formy wyłożyć brownie,  następnie na wierzch wyłożyć masę serową. .


Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 175 ° przez  40 - 45 minut. Aż warstwa serowa będzie zastygnięta .


W trakcie pieczenia , po około 15 minutach, wyłożyć na wierzch maliny. 

Pozostawić w piekarniku do całkowitego wystygnięcia.



Komentarze

instagram @torty_moja_pasja

Copyright © Torty Moja Pasja