Kuzyn 3 bita

 


­čôî 2 budynie czekoladowo - orzechowe

­čôî 600 ml mleka
­čôî 200 g mas┼éa
­čôî 1 du┼╝a paczka herbatnik├│w
­čôî 1 puszka masy kajmakowej smak tiramisu 460 g

Budynie rozrabiam w p├│┼é szklanki zimnego mleka. Pozosta┼é─ů  cz─Ö┼Ť─ç mleka zagotowa─ç, wlewa─ç mleko z budyniem ca┼éy czas mieszaj─ůc energicznie r├│zg─ů kuchenn─ů. Gdy masa b─Ödzie g┼éadka zagotowa─ç j─ů, nast─Öpnie odstawi─ç z ognia. Gotowy budy┼ä przykrywam szczelnie foli─ů spo┼╝ywcz─ů i studz─Ö.
Mas┼éo w temperaturze pokojowej ucieramy mikserem,  nast─Öpnie dodaj─Ö po ┼éy┼╝ce zimnego budyniu.
Wyk┼éadam na herbatniki. 

­čôî 500 ml ┼Ťmietany 30 %
­čôî 2-3 ┼éy┼╝ki cukru pudru
­čôî 3 ┼éy┼╝eczki ┼╝elatyny namoczy─ç w zimnej wodzie
­čôî 4 ┼éy┼╝ki gor─ůcego mleka

┼╗elatyn─Ö namoczy─ç w zimnej wodzie , nast─Öpnie zala─ç gor─ůcym mlekiem i rozpu┼Ťci─ç . Wystudzi─ç.  ┼Ümietan─Ö ubijam na sztywno. Na koniec dodaj─Ö zimn─ů ┼╝elatyn─Ö. 

Ciasto sk┼éadam w nast─Öpuj─ůcy spos├│b. 

Blaszka 28 x 24 cm 





Herbatniki-masa kajmakowa (troch─Ö zostawiam na wierzch ) -herbatniki - masa budyniowa- herbatniki - masa ┼Ťmietankowa-herbatniki - masa kajmakowa cienka warstwa - na wierzch granola orzechowa ( orzeszki archaidowe ) 




Komentarze

instagram @torty_moja_pasja

Copyright © Torty Moja Pasja