Ferrero Rocher

FERRERO ROCHER





Masa orzechowa
馃搶 350 g herbatnik贸w kakaowych

馃搶 3 x 140 g serki homogenizowane waniliowe

馃搶 3- 5 艂y偶ek cukru pudru

馃搶 200 g rozpuszczonego mas艂a

馃搶 3 艂y偶ki kremu czekoladowo - orzechowego ( typu nutella)

馃搶 200 g posiekanych orzech贸w laskowych

馃搶 2.5 szkl. mleka w proszku

馃搶 puszka masy kajmakowej o smaku czekoladowym

Masa 艣mietankowa
馃搶 330 ml 艣mietany 30%

馃搶500 ml serka mascarpone

馃搶 1-2 艂y偶ki cukru pudru

馃搶 2 opakowania 艣mietan fix

Dekoracja
馃搶 100g startej mlecznej czekolady

Do miski przek艂adamy serki homogenizowane, cukier puder i krem czekoladowo- orzechowy, miksujemy do po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w. Dodajemy rozpuszczone i wystudzone mas艂o , dok艂adnie 艂膮czymy.
Stopniowo dodajemy mleko w proszku i ca艂y czas miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.  Na koniec dodajemy orzechy i mieszamy 艂y偶k膮. 

Sk艂adamy ciasto :

Na spodzie formy 24 x 26 uk艂adamy herbatniki kakaowe ➡️ mas臋 orzechow膮 ➡️ herbatniki ➡️ masa kajmakowa ➡️ masa smietankowa ➡️ starta czekolada

Do miski wlewamy schlodzon膮 艣mietank臋 i ubijamy , ale nie na sztywno,  stopniowo wsypujemy cukier puder i 艣mietan fix. Do ubitej 艣mietany stopniowo dodajemy mascarpone i wszystko miksujemy do po艂膮czenia sk艂adnik贸w.  Przekladamy na mas臋 kajmakow膮.
Wierz posypujemy start膮 czekolad膮.

Wk艂adamy do lod贸wki na kilka godzin .

Smacznego 馃榾

Komentarze

instagram @torty_moja_pasja

Copyright © Torty Moja Pasja