Sakiewki
Przekąski idealne na Sylwestra czy imprezę - sakiewki z ciasta francuskiego z farszem .
Najlepiej smakują na ciepło.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą gyros i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Kapustę pekińską drobno pokroić, a następnie wymieszać z kukurydzą, ogórkiem konserwowym pokrojonym w kostkę, łyżką keczupu i 2 - 3 łyżkami sosu czosnkowego.
Sos czosnkowy :
📌 2 łyżki jogurtu greckiego
📌 1 łyżka majonezu
📌 czosnek przeciśnięty przez praskę ilość według uznania
📌 sól , pieprz i słodka papryka do smaku
Wymieszać wszystkie składniki , pozostawić na jakiś czas w lodówce w celu przegryzienia się smaków.
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Na środek każdego układać farsz i składać w trójkąty. Paczuszki układać na blaszce , posmarować rozmąconym jajkiem i piec w temperaturze 200 ° ok 30-35 minut do ładnego zarumienienia się.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz