Sakiewki

Przekąski idealne na Sylwestra czy imprezę - sakiewki z ciasta francuskiego z farszem .





Najlepiej smakują na ciepło.


Pierś z kurczaka pokroić w kostkę,  doprawić przyprawą gyros i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.  

Kapustę pekińską drobno pokroić, a następnie wymieszać z kukurydzą, ogórkiem konserwowym pokrojonym w kostkę, łyżką keczupu i 2 - 3 łyżkami sosu czosnkowego. 


Sos czosnkowy : 

📌 2 łyżki jogurtu greckiego 

📌 1 łyżka majonezu 

📌 czosnek przeciśnięty przez praskę ilość według uznania 

📌 sól , pieprz i słodka papryka do smaku 


Wymieszać wszystkie składniki , pozostawić na jakiś czas w lodówce w celu przegryzienia się smaków.  


Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Na środek każdego układać farsz i składać w trójkąty. Paczuszki układać na blaszce , posmarować rozmąconym jajkiem i piec w temperaturze 200 ° ok 30-35 minut do ładnego zarumienienia się. 


Smacznego :) 



Komentarze

instagram @torty_moja_pasja

Copyright © Torty Moja Pasja