Przekładaniec z masą kajmakową




Przepis : 

Masa karpatkowa : 

📌 2 łyżki mąki ziemniaczanej 

📌 2 łyżki mąki przennej 

📌 3/4 szkl cukru 

📌 0.5 litra mleka 


📌 200 g masła 


Dodatkowo:

📌masa kajmakowa 

📌 krakersy 32 szt 

📌 herbatniki jasne 32 szt

📌 polewa czekoladowa


W szklance mleka rozpuścić obie mąki i cukier. Pozostałe mleko zagotować,  następnie dodać przygotowaną wcześniej masę dokładnie mieszając ugotować budyń. Następnie przykryć folią spożywczą i wystudzić.  

Kostkę masła utrzeć i stopniowo dodawać po łyżce budyniu. Pod koniec dodać ekstrakt waniliowy i zmiksować na jednolitą masę. 


Składamy ciasto w następujący sposób: 

16 Herbatników > masa budyniowa > krakersy > masa kajmakowa >krakersy > masa budyniowa > herbatniki 


Ciastka układam równo jedne pod drugim i w tym samym kierunku.  


Na koniec rozpuszczam polewę i dekoruję. 

Komentarze

instagram @torty_moja_pasja

Copyright © Torty Moja Pasja